Ιταλική πίτσα (μικρά μυστικά)

Σας έχω δώσει πολλές συνταγές για πίτσα. Η συγκεκριμένη όμως είναι σαν να την ψήσατε σε ξυλόφουρνο.  Είναι ορισμένες λεπτομέρειες πολλές φορές που κάνουν τη διαφορά. Τη συγκεκριμένη πίτσα την ψήνετε στην πλάκα του φούρνου σας.

Υλικά για τη ζύμη:(για μία πίτσα)
15 γρ. μαγιά νωπή
1 φλυτσ. τσαγ. γάλα
2&1/2 φλυτσ. τσαγ. αλεύρι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο θερμ. δωματίου
1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά 2-3 κουτ. από το αλεύρι λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε τη μαγιά δέκα λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα το μισό αλεύρι και ζυμώνουμε, ελαφρά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το βούτυρο και το αλάτι. Το αλεύρι το προσθέτουμε σιγά, σιγά γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και την δουλεύουμε στον πάγκο με την άκρη της παλάμης μας. Την βάζουμε σε σακούλα μίας χρήσεως, βγάζουμε τον αέρα την κλείνουμε καλά και την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να φουσκώσει. Ανοίγουμε το φούρνο της κουζίνας μας στο τέρμα, βάζουμε στην πλάκα της κουζίνας τη λαμαρίνα του φούρνου. Πρέπει να κάψει πολύ καλά. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα φύλλο λεπτό, βγάζουμε από το φούρνο το ταψί, τοποθετούμε επάνω τη ζύμη, χωρίς λάδι και ψήνουμε τη ζύμη της πίτσας για 5 λεπτά. Το ταψί το τοποθετούμε πάλι στην πλάκα της κουζίνας. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε στην πίτσα ότι υλικά θέλουμε. Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις