Κέικ μπανάνας

Έχω δει διάφορες συνταγές για κέικ μπανάνας. Και όλες είναι πεντανόστιμες. Αλλά αποφάσισα να κάνω τη δική μου απλή και εύκολη εκδοχή του κέικ μπανάνας.

Υλικά:
125 γρ. βούτυρο
1&1/2 φλυτζ. ζάχαρη
3 αβγά
1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
2 φλυτζ. αλεύρι φαρίνα
3 μπανάνες
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν

Γλάσο:
125 γρ, κρέμα γάλακτος
1 φλυτζ. του καφέ γάλα
125 γρ. κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1 kot. so;yp. oy;iski

Εκτέλεση:
΄Εχουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο, να είναι αρκετά μαλακό. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν δούμε ότι έχει αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για πέντε λεπτά ακόμη. Εν τω μεταξύ πολτοποιούμαι στο μούλτι τις δύο μπανάνες. Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών τη μία φλυτζάνα αλεύρι τις βανίλιες και το μπέκιν. βάζουμε και τις δύο πολτοποιημένες μπανάνες και το υπόλοιπο αλεύρι. Τα χτυπάμε όλα μαζί για δύο λεπτά. Έχουμε βουτυρώσει τη φόρμα μας και την έχουμε βάλει στην κατάψυξη όσο φτιάχνουμε το κέικ. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και βάζουμε μέσα το μισό μείγμα. Στρώνουμε μία σειρά από ροδέλες με την μπανάνα που κρατήσαμε και έπειτα βάζουμε  στη φόρμα και το υπόλοιπο μείγμα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το κέικ για 3/4 της ώρας περίπου στην κάτω σχάρα του φούρνου. Βγάζουμε το κείκ από το φούρνο και το αφήνουμε για δέκα λεπτά στη φόρμα. Ξεφορμάρουμε και το γλασάρουμε.

Γλάσο:
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα. Σε ένα μπολ έχουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και το μέλι. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος ζεστά στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει, στο τέλος προσθέτουμε και το ουίσκι για άρωμα.
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και γλασάρουμε το κέικ.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις