Εκμέκ δεκάλεπτου με τυρί κρέμα

Εκμέκ του δεκάλεπτου. Δεν κάνω πλάκα, πράγματι χρειάζεται μόνο δέκα με δεκαπέντε λεπτά να το φτιάξετε. Είναι μία άλλη άποψη του εκμέκ με τσουρέκι που μας περίσσεψε από το Πάσχα. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποίησα  τυρί κρέμα και φράουλες και του έδωσαν μία ανάλαφρη γεύση.

Υλικά:( για πυρέξ 22 εκ.)
5-6 φέτες τσουρέκι
1 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1/2 φλυτζ. τσαγ.νερό
1 κουτ. σούπ. κονιάκ
1 κουτ. γλυκ. χυμό λεμόνι
6-7 φράουλες
1/2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπ. κονιάκ
1 κουτ. γλυκ. χυμό λέμόνι
λίγα αμύγδαλα καβουρντισμένα

Κρέμα:
1/2 φλυτζ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 με 1 1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
4 κουτ. σούπ. κρέμα τυρί
100 γρ. κράμα γάλακτος
250 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε το κονιάκ και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις φράουλες. Τις αφήνουμε να καραμελώσουν ελαφρά, σβήνουμε με το κονιάκ, τις αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά και έπειτα τις αποσύρουμε. Τις βγάζουμε από το τηγάνι σε ένα άλλο σκεύος και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα και τη χτυπάμε να πήξει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την κρέμα τυρί και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε πηχτή σαντιγί.

Συναρμολόγηση:
Κόβουμε τις φέτες τσουρέκι. Χρησιμοποιούμε μόνο την ψίχα. Τις στρώνουμε στο πυρέξ και καλύπτουμε όλα τα κενά. Σιροπιάζομαι το τσουρέκι και το αφήνουμε ένα δεκάλεπτο να απορροφήσει το σιρόπι. Καλύπτουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Με ένα κουτάλι αρχίζουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με σαντιγί, δεν χρειάζεται κορνέ, Στο τέλος περιχύνουμε την σάλτσα φράουλας με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα ψιλοκομμένα καβουρντισμένα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις