Καλαμαράκια γεμιστά

Μιας και καλοκαίριασε ας  φάμε και κάτι ποιο ελαφρύ και υγιεινό. Καλαμαράκια λοιπόν σήμερα γεμιστά με ρύζι. Λίγο μπελαλίδικα αλλά αξίζουν τον κόπο.

Υλικά: ( για ε μερίδες)
600 γρ. καλαμαράκια
1 κρεμμύδι
1 φλυτσ. τσαγ. ρύζι
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1/4 ματσάκι μαίδανό
1/4 ματσάκι άνηθο
4-5 φυλλαράκια δύοσμο
1 ποτηράκι ρετσίνα
αλάτι, πιπέρι
2 φλυτσ. τσαγ. νερό
1/4 κουταλάκι κανέλα
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο από το λάδι και γυρίζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια, ψιλοκομμένα και τα γυρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις αλλάξουν χρώμα τα σβήνουμε με το 1/4 από το κρασί, προσθέτουμε το ρύζι και το γυρίζουμε και αυτό. Βάζουμε μία φλυτζάνα νερό, αλάτι πιπέρι, κανέλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.  Γεμίζουμε τα καλαμαράκι κατά τα 2/΄3 και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι τοποθετούμε μέσα τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε, σβήνουμε με τη ρετσίνα, τα αφήνουμε δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το λεμόνι και το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει περίπου είκοσι με τριάντα λεπτά. δεν πρέπει να έχει καθόλου νερό θέλουμε μόνο τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγο μαίδανό.

Γαρνιτούρα:
Μπέιμπι πατάτες. τις πλένουμε καλά και τις βράζουμε. Πριν κρυώσουν τις κόβουμε στη μέση τις πασπαλίζουμε με αλάτι, κόκκινο πιπέρι, πάπρικα και λίγο φρυγανιά. τις αφήνουμε περίπου δέκα πέντε λεπτά να μαριναριστούν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε τις  πατάτες και τις σοτάρουμε να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις