Βραστά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και τηγανητές μελιτζάνες
Καλημέρα σε όλοι τη γλυκιά παρέα. Κεφτεδάκια με σάλτσα σήμερα αλλά χωρίς τηγάνισμα. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα όταν έφτιαχνα το συγκεκριμένο φαγητό πρώτα τηγάνιζα τα κεφτεδάκια και ΄έπειτα τα έβαζα στη σάλτσα. Ο τρόπος όμως αυτός είναι και ποιο εύκολος αλλά και το φαγητό ποιο ελαφρύ. Τα υλικά για κεφτεδάκια σας τα έχω δώσει πολλές φορές και με διάφορες παραλλαγές. Σήμερα θα σας δώσω μόνο την εκτέλεση, για το συγκεκριμένο φαγητό, με τη διαφορά ότι, θα το συνοδέψουμε με τηγανιτές μελιτζάνες.
Υλικά για τη σάλτσα:
1 συσκευασία κονκασέ
2 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτας
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζ. του καφέ κρασί
αλάτι, πιπέρι
1/4 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκ. κανέλα
1 δάφνη
μαίδανό
μοτσαρέλα κίτρινη για τα κεφτεδάκια
3 μελιτζάνες
Εκτέλεση:
Η σάλτσα είναι για μισό κιλό κιμά.
Ζυμώνουμε τον κιμά. Παίρνουμε κιμά όσο ένα μεγάλο καρύδι το πλάθουμε πρώτα και έπειτα το πλατένουμαι με το χέρι μας σαν πιτάκι βάζουμε στο κέντρο λίγη τριμμένη μοτσαρέλα και έπειτα το κλείνουμε και το πλάθουμε στρογγυλό, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Παίρνουμε μία πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε για ένα λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη σάλτσα. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα, βάζουμε τα κεφτεδάκια και τα υπόλοιπα μπαχαρικά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σκεπασμένο για 15 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει τις μελιτζάνες σε φέτες και τις έχουμε τηγανίσει. Μόλις δούμε ότι έπηξε η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε. Σε μία πιατέλα στρώνουμε τις μελιτζάνες, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα. Εάν θέλετε βέβαια μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες.
Υλικά για τη σάλτσα:
1 συσκευασία κονκασέ
2 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτας
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζ. του καφέ κρασί
αλάτι, πιπέρι
1/4 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκ. κανέλα
1 δάφνη
μαίδανό
μοτσαρέλα κίτρινη για τα κεφτεδάκια
3 μελιτζάνες
Εκτέλεση:
Η σάλτσα είναι για μισό κιλό κιμά.
Ζυμώνουμε τον κιμά. Παίρνουμε κιμά όσο ένα μεγάλο καρύδι το πλάθουμε πρώτα και έπειτα το πλατένουμαι με το χέρι μας σαν πιτάκι βάζουμε στο κέντρο λίγη τριμμένη μοτσαρέλα και έπειτα το κλείνουμε και το πλάθουμε στρογγυλό, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Παίρνουμε μία πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε για ένα λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη σάλτσα. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα, βάζουμε τα κεφτεδάκια και τα υπόλοιπα μπαχαρικά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σκεπασμένο για 15 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει τις μελιτζάνες σε φέτες και τις έχουμε τηγανίσει. Μόλις δούμε ότι έπηξε η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε. Σε μία πιατέλα στρώνουμε τις μελιτζάνες, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα. Εάν θέλετε βέβαια μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου