Ριζότο με κάστανα, σταφίδες, μανιτάρια και κοτόπουλο
Ένα γρήγορο φαγητό για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Είναι μια έκδοση της γέμισης για γαλοπούλα ή κοτόπουλο. μόνο που εδώ δεν απαιτείται πολύς χρόνος για το μαγείρεμα. Δοκιμάστε το σας το προτείνω. Το συγκεκριμένο φαγητό μπορείτε να το μαγειρέψτε και νηστίσιμο, αφαιρώντας το κοτόπουλο και το ζωμό. Είναι εξίσου νόστιμο. Αντί για ζωμό κοτόπουλο θα βάλετε ζωμό λαχανικών.
Υλικά ( 2-3 μερίδες)
200 γρ. κοτόπουλο
200 γρ. στομαχάκια κοτόπουλο
5-6 μανιτάρια
1 φλυτζ. τσαγ. ρύζι
3 φλυτζ. τσαγ. ζωμό κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 φλυτζ, τσαγ. κάστανα
1/2 φλυτζ. τσαγ. σταφίδες μαύρες
1 ξινόμηλο
αλάτι, πιπέρι, μαίδανό
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κοτόπουλο και τους μύλους και κρατάμε το ζωμό, υπολογίζουμε τρεις φλυτζ. τσαγιού ζωμό. Κόβουμε το κοτόπουλο και τα στομαχάκια σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη, αφού τα βράσουμε. Δεν χρησιμοποιώ συκωτάκια γιατί έχουν ποιο έντονη γεύση. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε τα βρασμένα κάστανα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. Το τσιγαρίζουμε να γιαλύση και προσθέτουμε τα μανιτάρια, μόλις αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα προσθέτουμε το κοτόπουλο τα γυρίζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πέντε λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Στο τέλος προσθέτουμε το ζωμό, τα κάστανα τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για δέκα λεπτά. Καθαρίζουμε το μήλο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε και αυτό στο φαγητό μας. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό να απορροφήσει το ζωμό. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε και τον μαίδανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου