Σουφλέ σοκολάτας
Μια γλυκιά κόλαση για μια γλυκιά εβδομάδα. Και σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα. Αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, αλλά και ένα εύκολο και ευπαρουσίαστο γλυκάκι, για όλες τις ώρες. Για την επιτυχία του συγκεκριμένου παρασκευάσματος υπάρχουν δύο μικρά μυστικά. Πρώτον το καλό χτύπημα των αβγών και δεύτερον το ψήσιμο. Για να είναι αφράτο και να φουσκώσει το σουφλέ πρέπει να χτυπήσετε πολύ καλά τα αβγά, να γίνουν σαν κρέμα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από εσάς, ανάλογα πόσο ρευστό το θέλετε.
Υλικά ( για 4 ατομικά φορμάκια)
1 μεγάλο αβγό
30 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
75 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κουτ. σούπ. λικέρ
προαιρετικά
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την κουβερτούρα να πέσει η θερμοκρασία της, προσθέτουμε και το λικέρ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το αβγά με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, μαζί με το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά και προσέχουμε να μην ξεφουσκώσει το αβγό. Ανακατεύουμε από κάτω προς τα επάνω με αργές κινήσεις. Προσθέτουμε και την λιωμένη κουβερτούρα. Ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια. Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 18 λεπτά. Εάν τα θέλουμε ποιο ρευστά θα ψήσουμε λιγότερο χρόνο. Περίπου 16-17 λεπτά. Σε αυτό το σημείο θέλω να σας επισημάνω, ότι μπορούμε αφού γεμίσουμε τα φορμάκια να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα ψήσουμε την ώρα που θέλουμε. Μπορούμε ακόμη και να τα βάλουμε στην κατάψυξη ωμά. Εάν θέλετε να πικρίζει λίγο μπορείτε να προσθέσετε 1/4 κουτ. γλυκ. καφέ στιγμής,
Υλικά ( για 4 ατομικά φορμάκια)
1 μεγάλο αβγό
30 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
75 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κουτ. σούπ. λικέρ
προαιρετικά
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την κουβερτούρα να πέσει η θερμοκρασία της, προσθέτουμε και το λικέρ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το αβγά με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, μαζί με το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά και προσέχουμε να μην ξεφουσκώσει το αβγό. Ανακατεύουμε από κάτω προς τα επάνω με αργές κινήσεις. Προσθέτουμε και την λιωμένη κουβερτούρα. Ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια. Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 18 λεπτά. Εάν τα θέλουμε ποιο ρευστά θα ψήσουμε λιγότερο χρόνο. Περίπου 16-17 λεπτά. Σε αυτό το σημείο θέλω να σας επισημάνω, ότι μπορούμε αφού γεμίσουμε τα φορμάκια να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα ψήσουμε την ώρα που θέλουμε. Μπορούμε ακόμη και να τα βάλουμε στην κατάψυξη ωμά. Εάν θέλετε να πικρίζει λίγο μπορείτε να προσθέσετε 1/4 κουτ. γλυκ. καφέ στιγμής,
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου