Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Η σημερινή μου ανάρτηση είναι ειδικά αφιερωμένη σε μία φίλη, η οποία μου ζήτησε να δώσω την συνταγή για κρέμα ζαχαροπλαστικής. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιείται σε τούρτες, πάστες, τάρτες, στα τρίγωνα και γενικά σε γλυκά που έχει ψηθεί πρώτα η βάση τους. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής δεν μπαίνει εσωτερικά σε γλυκά για να ψηθεί μαζί με ζύμες. Μπορείτε βέβαια να κάνετε πολλούς συνδυασμούς. Κρέμα απλή βανίλιας. σοκολάτας, κρέμα λεμόνι, πορτοκάλι, καφέ και πολλούς άλλους. Σήμερα όμως θα σας δώσω την κλασική κρέμα.
Υλικά ( μία δόση)
3 φλυτζ. τσαγ. γάλα
3 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουτ, σούπ. κόρν φλάουρ
1/2 φλυτζ. τσαγ, ζάχαρη
1 βανίλια
4 κροκάδια
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
1/4 κουτ. γλυκ. αλάτι.
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Θα σας δώσω ένα εύκολο τρόπο, για να μην βράζετε πρώτα το γάλα. Θα το χρησιμοποιήσετε κρύο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και τα γυρίζετε για 2-3 λεπτά μαζί με το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνετε σιγά, σιγά το γάλα και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσει με το σύρμα για τα αβγά να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει την αποσύρετε από τη φωτιά. έχετε χτυπήσει τους κρόκους και τους προσθέτετε στην κρέμα. Ανακατεύετε γρήγορα να μην ψηθούν τα αβγά και βάζετε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε γρήγορα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει την αποσύρετε. Εάν είναι σφιχτή μην βάλετε άλλο γάλα γιατί θα προσθέσουμε την σαντιγί και θα αφρατέψει. Αλλάζουμε σκεύος στην κρέμα, την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται επάνω στην κρέμα. και την αφήνουμε να κρυώαει. Μπορούμε να τη βάλουμε και στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και μόλις κρυώσει η κρέμα μας ενώνουμε τα δύο υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
3 φλυτζ. τσαγ. γάλα
3 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουτ, σούπ. κόρν φλάουρ
1/2 φλυτζ. τσαγ, ζάχαρη
1 βανίλια
4 κροκάδια
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
1/4 κουτ. γλυκ. αλάτι.
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Θα σας δώσω ένα εύκολο τρόπο, για να μην βράζετε πρώτα το γάλα. Θα το χρησιμοποιήσετε κρύο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και τα γυρίζετε για 2-3 λεπτά μαζί με το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνετε σιγά, σιγά το γάλα και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσει με το σύρμα για τα αβγά να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει την αποσύρετε από τη φωτιά. έχετε χτυπήσει τους κρόκους και τους προσθέτετε στην κρέμα. Ανακατεύετε γρήγορα να μην ψηθούν τα αβγά και βάζετε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε γρήγορα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει την αποσύρετε. Εάν είναι σφιχτή μην βάλετε άλλο γάλα γιατί θα προσθέσουμε την σαντιγί και θα αφρατέψει. Αλλάζουμε σκεύος στην κρέμα, την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται επάνω στην κρέμα. και την αφήνουμε να κρυώαει. Μπορούμε να τη βάλουμε και στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και μόλις κρυώσει η κρέμα μας ενώνουμε τα δύο υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου