Φιλέτο σολωμού με τηγανιτές αγγινάρες

Καλημέρα!!!!!! Και κάτι γκουρμέ και λάιτ για σήμερα. Είπα να ξεφύγω λίγο από τα κλασικά εδέσματα και να ικανοποιήσω τον ουρανίσκο σας με κάτι ελαφρύ αλλά γευστικό. Απλό και γρήγορο στο μαγείρεμα δίχως πολύ χρόνο προετοιμασίας. Η σος που χρησιμοποίησα δίνει μια διαφορετική γεύση στο σωλομό. Τίποτα ιδιαίτερο απλά υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο μας. Τις αγκινάρες που χρησιμοποίησα είναι από βαζάκι, τρώγονται και όπως είναι συνοδεύοντας το ουζάκι. Για να μαλακώσουν λίγο τις τηγάνησα.

Υλικά:
 2 φιλέτα σολωμού
αλάτι

Σος:
χυμό από μισό λεμόνι
1/2 κουπ. τσαγ. λάδι
1/2 κ.γ.. μουστάρδα
1 κ.γ. γεμάτο μαγιονέζα

Εκτέλεση:
Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τοποθετούμε τα φιλέτα σολωμού, δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο. Τα αφήνουμε τρία λεπτά από την μια πλευρά και τρία λεπτά από την άλλη. Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι προσθέτουμε τη σος για να εισχωρήσει στο ψάρι και να του δώσει αυτή την διαφορετική γεύση που θέλουμε.
Σος: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Αγκινάρες: Βγάζουμε τις αγκινάρες από το βαζάκι, τις κόβουμε στη μέση. Στο τηγάνι που ψήσαμε το σολωμό, προσθέτουμε δυο κουταλιές σούπας λάδι και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις