Κουλουράκια με μήλα και κανέλα
Μια και είναι η εποχή τους σκέφτηκα να δοκιμάσω κουλουράκια με μήλα. Όλοι έχουμε κάνει μηλόπιτες, στρουντελ, κέικ με μήλα, ας κάνουμε και κουλουράκια. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό, η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν λίγο μήπως βγουν μαλακά επειδή τα μήλα έχουν υγρασία. Τελικά είναι εξαιρετικά τριφτά και τραγανά.
Υλικά: ( περίπου 80 κομμάτια)
125 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 αυγά
2 μέτρια μήλα
2 κουτ. μπέκιν
1 κοφτό κ.γ. κανέλα
2 βανίλιες
5 φλτυτζ. τσαγ. αλεύρι
3/4 φλυτζ. αμύγδαλο τριμμένο
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μήλα, παίρνουμε δυο κουτ. σούπ. από την αρχική μας ζάχαρη τα πασπαλίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε περίπου δέκα πέντε λεπτά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου δημιουργηθεί μια κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αλλάζουμε τον αναδευτήρα που χρησιμοποιούσαμε για τα αυγά και βάζουμε τον γάντζο για ζύμες. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα, τις βανίλιες, το μπέκιν τα χτυπάμε ελαφρά και συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή αλλά να μπορούμε να την πλάσουμε. Πλάθουμε κορδονάκια τα διπλώνουμε στα δυο πλεξούδες τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος , τα αλείφουμε με το αυγό, ψήνουμε στους 180ο στον αέρα για περίου 25 με 28 λεπτά.
Υλικά: ( περίπου 80 κομμάτια)
125 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 αυγά
2 μέτρια μήλα
2 κουτ. μπέκιν
1 κοφτό κ.γ. κανέλα
2 βανίλιες
5 φλτυτζ. τσαγ. αλεύρι
3/4 φλυτζ. αμύγδαλο τριμμένο
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μήλα, παίρνουμε δυο κουτ. σούπ. από την αρχική μας ζάχαρη τα πασπαλίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε περίπου δέκα πέντε λεπτά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου δημιουργηθεί μια κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αλλάζουμε τον αναδευτήρα που χρησιμοποιούσαμε για τα αυγά και βάζουμε τον γάντζο για ζύμες. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα, τις βανίλιες, το μπέκιν τα χτυπάμε ελαφρά και συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή αλλά να μπορούμε να την πλάσουμε. Πλάθουμε κορδονάκια τα διπλώνουμε στα δυο πλεξούδες τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος , τα αλείφουμε με το αυγό, ψήνουμε στους 180ο στον αέρα για περίου 25 με 28 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου