Ρυζόγαλο με βανίλια

Φίλοι μου μόλις πρόσεξα ότι έχω ξεπεράσει τις 100 συνταγές. Η αλήθεια είναι  ότι δεν φανταζόμουν ούτε και εγώ ότι φτιάχνω τόσες πολλές συνταγές. Η κουζίνα βέβαια της νοικοκυράς είναι αστείρευτη, όρεξη να'χεις και κουράγιο. Και να σκεφτείτε, έχω ακόμη  πολλές συνταγές να αναρτήσω. Ελπίζω να με ανεχτείτε και στις επόμενες αναρτήσεις μου. Σας  υπόσχομαι οι συνταγές που θα ακολουθήσουν θα είναι ενδιαφέρουσες.

Σήμερα όμως θα σας δὼσω ένα απλό ρυζόγαλο, το οποίο πολύ το έχουν ξεχάσει και το έχουν βγάλει από τη διατροφή τους. Βέβαια με τόσες καινούργιες συνταγές αφήνουμε πίσω τα απλά  αλλά και τόσο υγιεινά  φαγητά, σνακ, επιδόρπια, ορεκτικά, των  γιαγιάδων και των μητέρων μας. Ρυζόγαλο λοιπόν.

Υλικά:
1 φλυτζαν. ρύζι καλολίνα
3 φλυτζαν. τσαγ. νερό
1&1/2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
6 κουτ. του γλυκ. κάστερ πάουντερ γεμάτα
1/2 φλυτζ. γάλα
αλάτι μία πρέζα

Εκτέλεση: 
Βράζουμε το ρύζι με το αλάτι 10 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα - αφού έχουμε κρατήσει τη μισή φλυτζάνα γάλα - και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μεσαία φωτιά. Στο γάλα που έχουμε κρατήσει προσθέτουμε το κάστερ πάουντερ, το διαλύουμε και μόλις δούμε το γάλα να φουσκώνει, αποσύρουμε, βάζουμε το γάλα με την πάουντερ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τις βανίλιες. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε στα μπολ. Γαρνίρουμε με κανέλα.

Σχόλια

  1. Αγαπημένο γλυκό κ πολύ υγιεινό σε σχέση με αλλά βέβαια! Κ λατρεύω κ το άρωμα κανέλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. συμφωνό με το υγιεινό, και αν κρίνω από τα σχόλεια και τα like συμφωνούν και άλλοι μαζί μας.

      Διαγραφή
  2. Αγαπώ πολύ το ρυζόγαλο! Εύχομαι να τις χιλιάσεις τις συνταγές σου και ακόμα παραπάνω^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ για τις ευχές σου, παρακολουθώ της αναρτήσεις σου και μου αρέσουν
      καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα, παρακολουθω τις συνταγές σου και μου αρέσουν , είναι εύκολες και γρήγορες. Καιρό προσπαθω να κάνω ρυζόγαλο, ακολουθόντας τις συνταγες που αναγράφονται στις συσκευασίες είχα συνεχως αποτυχία. Σε ευχαριστώ απο καρδιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι όταν οι συνταγές μου έχουν επιτυχία, άν και αυτά που γράφω πρώτα τα δοκιμάζω και έπειτα τα αναρτίζω.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις