Χυλοπίτες σπιτικές με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια
Χυλοπίτες λοιπόν. Σας έχω δώσει τη συνταγή, και μπορείτε να κάνετε μικρότερη δόση, μόνο για να τις μαγειρέψετε, την ίδια ημέρα. Δεν υπάρχει πρόβλημα στο να στεγνώσουν διότι μπορείτε να τις μαγειρέψετε και μόλις τις κόψετε νωπές. Μπορείτε βέβαια να πάρετε και έτοιμες, το φαγητό θα γίνει εξίσου καλό.
Υλικά:
Χυλοπίτες
νερό
αλάτι
3 κουτ. γλυκ. βούτυρο
Υλικά για τη σάλτσα:
3 ώριμες ντομάτες
1/2 φλυτζ. λάδι
1 κουτ. σούπ. πελτέ
1 κρεμμύδι
2 σκελίδ. σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια
1 ποτηρ. κρασί κόκκινο
1 φύλ. δάφνη
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1/2 κουτ. κανέλα
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζ. κασέρι
τυρί φέτα προαιρετικά
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις χυλοπίτες, όπως τα μακαρόνια, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ, βάζουμε και το βούτυρο και τις ανακατεύουμε όσο είναι ζεστές να λιώσει το βούτυρο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα γυρίζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, με τον πελτέ. βράζουμε για 10-15 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας και ρίχνουμε τη σάλτσα στις χυλοπίτες, προσθέτουμε το κασέρι και τα βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά
.
Υλικά:
Χυλοπίτες
νερό
αλάτι
3 κουτ. γλυκ. βούτυρο
Υλικά για τη σάλτσα:
3 ώριμες ντομάτες
1/2 φλυτζ. λάδι
1 κουτ. σούπ. πελτέ
1 κρεμμύδι
2 σκελίδ. σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια
1 ποτηρ. κρασί κόκκινο
1 φύλ. δάφνη
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1/2 κουτ. κανέλα
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζ. κασέρι
τυρί φέτα προαιρετικά
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις χυλοπίτες, όπως τα μακαρόνια, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ, βάζουμε και το βούτυρο και τις ανακατεύουμε όσο είναι ζεστές να λιώσει το βούτυρο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα γυρίζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, με τον πελτέ. βράζουμε για 10-15 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας και ρίχνουμε τη σάλτσα στις χυλοπίτες, προσθέτουμε το κασέρι και τα βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά
.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου