Αρνίσια παγιδάκια λεμονάτα στην κατσαρόλα
Υλικά:
1 κιλό παγιδάκια
1/2 φλυτζ.λάδι
5 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1/2 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και τα παγιδάκια. Τα γυρίζουμε καλά να θωρακιστούν από όλες τις μεριές, ρίχνουμε και τις πατάτες. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 3/4 της ώρας. Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη ρίγανη και βράζουμε το φαγητό για πέντε λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.
1 κιλό παγιδάκια
1/2 φλυτζ.λάδι
5 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1/2 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και τα παγιδάκια. Τα γυρίζουμε καλά να θωρακιστούν από όλες τις μεριές, ρίχνουμε και τις πατάτες. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 3/4 της ώρας. Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη ρίγανη και βράζουμε το φαγητό για πέντε λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου