Μιλφέι με το κουτάλι
Ναι! μη γελάτε! Μέρες τώρα σκεφτόμουνα να φτιάξω μιλφέι στο ποτήρι, αλλά ατύχησα. Προχθές πήγα για καφέ, τι να δω? μιλφέι στο ποτήρι. Αχ στεναχωρήθηκα, σκέφτηκα, Μιλφέι με φύλλο πίτας δεν έχουν κάνει, ἠ τουλάχιστον δεν έχω δει. Και το επεχείρησα και σας πληροφορώ είναι πολύ εύκολο και με εκατό της εκατό επιτυχία.
Υλικά: ( για ένα μπολ 22εκ.)
2 φύλλα για πίτα (μεγάλα)
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
άχνη ζάχαρη
3 κουτ. λάδι
Υλικά για την κρέμα:
2 κουτ. βούτυρο γεμάτες
2 κουτ. αλέυρι
3 κουτ. κορν. φλάουρ
3 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1 βανίλια
4 φλυτζ. γάλα
1 κοτ. βούτυρο ομό
1 αβγό μεγάλο
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι το κόρν φλάουρ και τη ζάχαρη. Τα γυρίζουμε να μην έ
χει η κρέμα γεύση αλευριού. και προσθέτομαι σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας δυνατά μα μη σβολιάσει η κρέμα (το γάλα κρύο). Αποσύρομαι και προσθέτομαι τη βανίλια, το αυγό και το βούτυρο, ανακατεύομαι πολύ γρήγορα ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά, για δυο λεπτά να ψηθεί το αβγό το κατεβάζουμε. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ να κρυώσει και κατά διαστήματα την ανακατεύομαι. Παίρνουμε τα φύλλα που έχουμε ανοίξει τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε χωριστά. Μόλις ψηθούν τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική όσο είναι ακόμη ζεστά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα θρυμματίζουμε και στρώνουμε την πρώτη στρώση από τα φύλλα προσθέτουμε τη μισή κρέμα, βάζουμε πάλι φύλλα, την υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζομαι με τα θρυμματισμένα φύλλα, πασπαλίζομαι με άχνη ζάχαρη και βάζομαι το μιλφέι στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά. Την επόμενη μέρα κόβεται και σερβίρεται ήτε με το μαχαίρι ήτε με το κουτάλι.
Υλικά: ( για ένα μπολ 22εκ.)
2 φύλλα για πίτα (μεγάλα)
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
άχνη ζάχαρη
3 κουτ. λάδι
Υλικά για την κρέμα:
2 κουτ. βούτυρο γεμάτες
2 κουτ. αλέυρι
3 κουτ. κορν. φλάουρ
3 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1 βανίλια
4 φλυτζ. γάλα
1 κοτ. βούτυρο ομό
1 αβγό μεγάλο
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι το κόρν φλάουρ και τη ζάχαρη. Τα γυρίζουμε να μην έ
χει η κρέμα γεύση αλευριού. και προσθέτομαι σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας δυνατά μα μη σβολιάσει η κρέμα (το γάλα κρύο). Αποσύρομαι και προσθέτομαι τη βανίλια, το αυγό και το βούτυρο, ανακατεύομαι πολύ γρήγορα ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά, για δυο λεπτά να ψηθεί το αβγό το κατεβάζουμε. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ να κρυώσει και κατά διαστήματα την ανακατεύομαι. Παίρνουμε τα φύλλα που έχουμε ανοίξει τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε χωριστά. Μόλις ψηθούν τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική όσο είναι ακόμη ζεστά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα θρυμματίζουμε και στρώνουμε την πρώτη στρώση από τα φύλλα προσθέτουμε τη μισή κρέμα, βάζουμε πάλι φύλλα, την υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζομαι με τα θρυμματισμένα φύλλα, πασπαλίζομαι με άχνη ζάχαρη και βάζομαι το μιλφέι στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά. Την επόμενη μέρα κόβεται και σερβίρεται ήτε με το μαχαίρι ήτε με το κουτάλι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου