Σουφλέ λαχανικων

Μπορείτε να το φτιάξετε με ότι λαχανικά περισσεύουν στο ψυγείο σας. Σήμερα σας προτείνω τα λαχανικά που χρησιμοποίησα.

Υλικά: 
3 κουτ. σούπ. λάδι
1 φλ. σπανάκι
1 φλ. κολοκύθα
1 φλ. πράσο
1 φλ. κασέρι
3 αβγά
2 φλ. γάλα
1 κουτ. σούπ. αλεύρι
1 κουτ. σούπ, βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, καθαρίζουμε και κόβουμε το πράσο σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι, χωρίς λάδι, να μαραθεί. Ζεματάμε το πράσο και το αφήνουμε να στραγγίσει. τρίβουμε την κολοκύθα. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα σοτάρομαι μέχρι να αρχίσουν να κολλάνε στο τηγάνι. Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν. Χτυπάμε τρία αυγά με μία φλυτζάνα γάλα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Ετοιμάζουμε μία ελαφριά μπεσαμέλ.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρντίζουμε, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το κασέρι και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μείγμα των λαχανικών. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, το πασπαλίζουμε με φρυγανιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πασπάλίζουμε με κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει  και σερβίρουμε ήτε σκέτο, ήτε σαν συνοδευτικό.
.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις