Βρασμένες τηγανιτές πατάτες
Βρασμένες τηγανιτές πατάτες. Έχουν λίγη φασαρία αλλά το αποτέλεσμα σας δικαιώνει.
Υλικά:
πατάτες μπέιμπι ή κανονικές
ηλιέλαιο ή λάδι
αλάτι
πάπρικα
Εκτέλεση:
Εάν οι πατάτες είναι κανονικές τις καθαρίζουμε, φροντίζουμε να είναι στο ίδιο μέγεθος και να μην είναι μεγάλες. Εάν είναι μπέιμπι τις πλένουμε καλά και τις βράζουμε με τη φλούδα. προσοχή δεν πρέπει να βράσουν πολύ, να κρατάνε λίγο. Αφού τις βράσουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τις κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες, όχι όλες μαζί για να έχουν χώρο και να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζουμε αμέσως όσο είναι ζεστές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χοντρό αλάτι. Τις πασπαλίζουμε και με την πάπρικα και τις σερβίρουμε κυρίως σε μπολ. Μπορούμε να τις σερβίρουμε και σαν ντιπ συνοδεύονται με μία σος από μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου