Μακαρόνια στο πήλινο
Μια μακαρονάδα την οποία μπορούμε να ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ και να την έχουμε έτοιμη για το μεσημέρι.
Υλικά: ( 4 μερίδες )
1 πακέτο μακαρόνια
2 φρέσκες ντομάτες
2 κουτ. σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζ. καφέ λάδι
αλάτι, πιπέρι
ζάχαρη, κανέλα
μαίδανό,
κασέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στα πήλινα, όσο είναι ζεστά, ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε να πάει σε όλα τα μακαρόνια. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι τα γυρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το σκόρδο. Τα αφήνουμε ένα λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους και προσθέτουμε την ντομάτα με τη σάλτσα, τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, κανέλα. ζάχαρη και το μαίδανό. Μοιράζουμε τη σάλτσα στα τέσσερα πήλινα, προσθέτουμε κασέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς και άλλα 10 λεπτά στο γκριλ. Έτοιμο για σερβίρισμα.
Υλικά: ( 4 μερίδες )
1 πακέτο μακαρόνια
2 φρέσκες ντομάτες
2 κουτ. σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζ. καφέ λάδι
αλάτι, πιπέρι
ζάχαρη, κανέλα
μαίδανό,
κασέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στα πήλινα, όσο είναι ζεστά, ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε να πάει σε όλα τα μακαρόνια. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι τα γυρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το σκόρδο. Τα αφήνουμε ένα λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους και προσθέτουμε την ντομάτα με τη σάλτσα, τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, κανέλα. ζάχαρη και το μαίδανό. Μοιράζουμε τη σάλτσα στα τέσσερα πήλινα, προσθέτουμε κασέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς και άλλα 10 λεπτά στο γκριλ. Έτοιμο για σερβίρισμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου