Σταφιδόψωμο
Πόσες φορές σταματήσαμε στο φούρνο να πάρουμε ένα σταφιδόψωμο πριν πάμε στη δουλεία ή τα παιδιά στο σχολείο. Γιατί λοιπόν να μην τα έχουμε έτοιμα από το σπίτι? Να ξέρουμε και τι τρώμε??
Τα υλικά είναι ίδια με τα κασερόψωμα, μόνο που προσθέτουμε τις σταφίδες και περισσότερη ζάχαρη.
Υλικά:
25 γρ. μαγιά
1 φλυτζ. γάλα
5 κουτ. βούτυρο
400 γρ. αλεύρι
3/4 φλυτζ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 φλυτζ. σταφίδες μαύρες
1 φλυτζ, σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά, με το γάλα, τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν και να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο και σιγά, σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε, προσθέτουμε το αλάτι και τις σταφίδες και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί και πλάθουμε μπαλάκια, τα βάζουμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί τα αλείφουμε με λάδι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.
Τα υλικά είναι ίδια με τα κασερόψωμα, μόνο που προσθέτουμε τις σταφίδες και περισσότερη ζάχαρη.
Υλικά:
25 γρ. μαγιά
1 φλυτζ. γάλα
5 κουτ. βούτυρο
400 γρ. αλεύρι
3/4 φλυτζ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 φλυτζ. σταφίδες μαύρες
1 φλυτζ, σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά, με το γάλα, τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν και να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο και σιγά, σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε, προσθέτουμε το αλάτι και τις σταφίδες και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί και πλάθουμε μπαλάκια, τα βάζουμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί τα αλείφουμε με λάδι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου