Λουκουμάδες με φιστίκι Αιγίνης
Λουκουμάδες σήμερα για μερακλήδες και γλυκατζίδες. Λίγο διαφορετικοί όμως, το φιστίκι το βάζουμε μέσα στη ζύμη. Εάν θέλετε μπορείτε το γάλα να το αντικαταστήσετε με νερό. Με το γάλα γίνονται ποιο αφράτοι.
Υλικά:
60 γρ. μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξερή
2&1/4 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι που φουσκών. μόνο του
1 κοφτό κουτ. γλυκ. αλάτι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
4 κουτ. σούπ. λάδι
1 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 φλυτζ. τσαγ. νερό
1/2 φλυτζ. τσαγ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
μέλι για γαρνίρισμα
φιστίκια Αιγίνης
κανέλα
λάδι για το τηγάνισμα
1 λίτρο ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι. Έχουμε χλιαρό το νερό και το γάλα. Βάζουμε στη μαγιά λίγο από το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί, μαζί με τη ζάχαρη και το λίγο αλεύρι. Αφήνουμε τη μαγιά για δέκα λεπτά να ξεκουραστεί και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τελευταίο το αλάτι και τα φιστίκια. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει πολύ καλά. Σε ένα ποτήρι βάζουμε νερό και με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Κάθε φορά που παίρνουμε ζύμη βουτάμε το κουτάλι στο νερό. Έχουμε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους τοποθετούμε επάνω στο χαρτί να απορροφήσει το λάδι.
Έπειτα τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους γαρνίρουμε με μέλι φιστίκια και κανέλα.
Υλικά:
60 γρ. μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξερή
2&1/4 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι που φουσκών. μόνο του
1 κοφτό κουτ. γλυκ. αλάτι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
4 κουτ. σούπ. λάδι
1 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 φλυτζ. τσαγ. νερό
1/2 φλυτζ. τσαγ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
μέλι για γαρνίρισμα
φιστίκια Αιγίνης
κανέλα
λάδι για το τηγάνισμα
1 λίτρο ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι. Έχουμε χλιαρό το νερό και το γάλα. Βάζουμε στη μαγιά λίγο από το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί, μαζί με τη ζάχαρη και το λίγο αλεύρι. Αφήνουμε τη μαγιά για δέκα λεπτά να ξεκουραστεί και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τελευταίο το αλάτι και τα φιστίκια. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει πολύ καλά. Σε ένα ποτήρι βάζουμε νερό και με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Κάθε φορά που παίρνουμε ζύμη βουτάμε το κουτάλι στο νερό. Έχουμε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους τοποθετούμε επάνω στο χαρτί να απορροφήσει το λάδι.
Έπειτα τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους γαρνίρουμε με μέλι φιστίκια και κανέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου