Πατατοσκορδαλιά
Παλαιότερα σας είχα αναρτήσει σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί. σήμερα θα σας δώσω και τη σκορδαλιά με πατάτες.
Υλικά:
5-6 πατάτες
1 φλυτζ. του καφέ λάδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κομμάτια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν πολύ καλά, να είναι πολύ μαλακές. Τις στραγγίζουμε αφού πρώτα έχουμε κρατήσει λίγο νερό μήπως μας χρειαστεί για να αραιώσουμε τον πουρέ πατάτας αν είναι σφιχτός. Πολτοποιούμε τις πατάτες όπως στον πουρέ. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι, τοποθετούμε την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με το σύρμα. Θέλουμε ένα μείγμα απαλό αλλά όχι πολύ σφιχτό, ένα μείγμα να στέκεται.
Υλικά:
5-6 πατάτες
1 φλυτζ. του καφέ λάδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κομμάτια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν πολύ καλά, να είναι πολύ μαλακές. Τις στραγγίζουμε αφού πρώτα έχουμε κρατήσει λίγο νερό μήπως μας χρειαστεί για να αραιώσουμε τον πουρέ πατάτας αν είναι σφιχτός. Πολτοποιούμε τις πατάτες όπως στον πουρέ. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι, τοποθετούμε την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με το σύρμα. Θέλουμε ένα μείγμα απαλό αλλά όχι πολύ σφιχτό, ένα μείγμα να στέκεται.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου