Ψωμάκια με Μέλι και Καρύδια
Ένα ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο ψωμί, ιδανικό για πρωινό.
Υλικά:
1/2 κιλού αλεύρι
90-100 γρ. νερό περίπου
50 γρ. μαγιά
1-1/2 κουτ. αλάτι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
1-2 κουτ. μέλι
100 γρ. καρύδια
1 φλ. του καφέ γάλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο αλεύρι και νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει. Μόλις διπλασιαστεί, ρίχνουμε το μέλι, το βούτυρο, το γάλα, το μισό αλεύρι, και σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε για λίγο, προσθέτουμε το αλάτι και λίγο, λίγο το αλεύρι και το νερό προσεκτικά. Στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Φροντίζουμε να έχουμε μία ζύμη λίγο σκληρή αλλά εύπλαστη. Αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιαστεί και μετά πλάθουμε μικρά ψωμάκια των 40 γρ. - γίνονται περίπου 20. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα, αφού πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι. Μόλις διπλασιαστούν ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά.
Υλικά:
1/2 κιλού αλεύρι
90-100 γρ. νερό περίπου
50 γρ. μαγιά
1-1/2 κουτ. αλάτι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
1-2 κουτ. μέλι
100 γρ. καρύδια
1 φλ. του καφέ γάλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο αλεύρι και νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει. Μόλις διπλασιαστεί, ρίχνουμε το μέλι, το βούτυρο, το γάλα, το μισό αλεύρι, και σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε για λίγο, προσθέτουμε το αλάτι και λίγο, λίγο το αλεύρι και το νερό προσεκτικά. Στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Φροντίζουμε να έχουμε μία ζύμη λίγο σκληρή αλλά εύπλαστη. Αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιαστεί και μετά πλάθουμε μικρά ψωμάκια των 40 γρ. - γίνονται περίπου 20. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα, αφού πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι. Μόλις διπλασιαστούν ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά.
γιαμμμμ!καλώς σας βρήκα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εγώ χαίρομαι που με βρήκατε
Διαγραφή