Μπουγάτσα Ξεσκέπαστη...
Για το ταψί του φούρνου
Υλικά:
4-5 φύλλα κρούστας
1& 1/2 λίτρου γάλα
15 κουτ. σούπας αλεύρι
1 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη για την κρέμα
2 αυγά
2 βανίλιες
κανέλα, ζάχαρη για τα φύλα
1/2 φλ. λάδι για την κρέμα, 1 κουτ. φρέσκο βούτυρο
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
καστανή ζάχαρη, αχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει. Ρχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τα καβουρντίζουμε ελαφρά. Συνεχίζουμε με το γάλα, το ρίχνουμε λίγο, λίγο ωμό και συγχρόνως ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθούν. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μία βράση, την αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο με τη βανίλια. Ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ έχουμε λιώσει το βούτυρο. Παίρνουμε το ταψί, βάζουμε λίγο λάδι το αλείφουμε και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλα. Βάζουμε το πρώτο φύλο, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Συνεχίζουμε με τα επόμενα φύλλα. Στο τέλος ρίχνουμε και την κρέμα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Υλικά:
4-5 φύλλα κρούστας
1& 1/2 λίτρου γάλα
15 κουτ. σούπας αλεύρι
1 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη για την κρέμα
2 αυγά
2 βανίλιες
κανέλα, ζάχαρη για τα φύλα
1/2 φλ. λάδι για την κρέμα, 1 κουτ. φρέσκο βούτυρο
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
καστανή ζάχαρη, αχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει. Ρχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τα καβουρντίζουμε ελαφρά. Συνεχίζουμε με το γάλα, το ρίχνουμε λίγο, λίγο ωμό και συγχρόνως ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθούν. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μία βράση, την αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο με τη βανίλια. Ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ έχουμε λιώσει το βούτυρο. Παίρνουμε το ταψί, βάζουμε λίγο λάδι το αλείφουμε και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλα. Βάζουμε το πρώτο φύλο, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Συνεχίζουμε με τα επόμενα φύλλα. Στο τέλος ρίχνουμε και την κρέμα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου