Κορμός ψυγείου με γεμιστά μπισκότα και λευκή σοκολάτα
Καλή και γλυκιά εβδομάδα σε όλους. Το γνωστό σε όλους μας σαλαμάκι από μία διαφορετική σκοπιά. σε γεύση παραμένει όμως η ίδια. Σκέφτηκα να κάνω μία παραλλαγή. να αλλάξω δηλαδή τα χρώματα του παζλ. Το εσωτερικό σοκολατί και το εξωτερικό άσπρο.
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 φλυτζ. τσαγ. αμύγδαλα
καβουρντ. και αλεσμένα
1 &1/2 γεμιστά μπισκότα
σοκολάτας
1 φλυτζ. καφέ λικέρ
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο το οποίο έχουμε εκτός ψυγείου και έχει μαλακώσει, προσθέτουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα να αφρατέψει. Εν τω μεταξύ έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την προσθέτουμε στο μείγμα. Σε ένα μπολ έχουμε σπάσει τα μπισκότα και τα έχουμε ραντίσει με το λικέρ. Μόλις κρυώσει λίγο το βούτυρο με τη σοκολάτα το προσθέτουμε στα μπισκότα και βάζουμε και τη μισή φλυτζάνα αμύγδαλα, ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τον κάδο για 1/2 της ώρας στο ψυγείο. Παίρνουμε μια λαδόκολλα την πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα που περίσσεψαν βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και σχηματίζουμε ρολό το τοποθετούμε στη λαδόκολλα με τα αμύγδαλα και το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα. καθώς το περιστρέφουμε τα αμύγδαλα κολλάνε στην επιφάνεια του ρολού. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 φλυτζ. τσαγ. αμύγδαλα
καβουρντ. και αλεσμένα
1 &1/2 γεμιστά μπισκότα
σοκολάτας
1 φλυτζ. καφέ λικέρ
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο το οποίο έχουμε εκτός ψυγείου και έχει μαλακώσει, προσθέτουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα να αφρατέψει. Εν τω μεταξύ έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την προσθέτουμε στο μείγμα. Σε ένα μπολ έχουμε σπάσει τα μπισκότα και τα έχουμε ραντίσει με το λικέρ. Μόλις κρυώσει λίγο το βούτυρο με τη σοκολάτα το προσθέτουμε στα μπισκότα και βάζουμε και τη μισή φλυτζάνα αμύγδαλα, ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τον κάδο για 1/2 της ώρας στο ψυγείο. Παίρνουμε μια λαδόκολλα την πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα που περίσσεψαν βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και σχηματίζουμε ρολό το τοποθετούμε στη λαδόκολλα με τα αμύγδαλα και το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα. καθώς το περιστρέφουμε τα αμύγδαλα κολλάνε στην επιφάνεια του ρολού. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου