Μουστοκούλουρα

Μουστοκούλουρα δεν είχα κάνει άλλη φορά. Δεν ξέρω γιατί αλλά είχα την εντύπωση ότι ήταν μπελάς. Σήμερα όμως διαψεύστηκα. Είναι τα ποιο εύκολα κουλουράκια που έχω κάνει. Πολύ απλή διαδικασία και πολύ γρήγορα. Βέβαια οι περισσότερες από εσάς θα τα έχετε κάνει αλά εγώ που τα έκανα πρώτη φορά χάρηκα που είναι τόσο εύκολα. Το πρόβλημα είναι ότι μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνο τώρα που έχει μούστο. Διατηρούνται αρκετό καιρό και εάν έχετε χώρο στην κατάψυξη μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τα αποθηκεύσετε.

Υλικά:
1 φλυτζ. του τσαγ. μούστο
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι ή μπορείτε
να βάλετε μισό μισό ( λάδι και ηλιέλαιο)
2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλυτζ. του καφέ κονιάκ
1 κουτ. γλυκ. σόδα
1 κουτ. γλυκ. αμμωνία
1 γεμάτο κουτ. του γλυκ. κανέλα
1 φλυτζ. τσαγ. μαύρε σταφίδες
6-7 φλυτζ. τσαγ, αλεύρι  

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα για τα αβγά και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Και αυτό γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο. Ανάλογα με το αλεύρι που χρησιμοποιείτε.Σχηματίζουμε μία εύπλαστη ζύμη, κάνουμε κορδονάκια και σχηματίζουμε ότι σχήμα κουλουράκια θέλουμε. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για δεκαπέντε λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις