Τηγανιτά μπακαλιαράκια με σος μούστου
Ωραίο ψαράκι τα μπακαλιαράκια! Πεντανόστημα και δίχως κόκαλα για ορισμένους, που δεν τρώνε ψάρια γιατί βαριούνται να τα καθαρίζουν. Μια λοιπόν και αυτή την εποχή ο μούστος έχει την τιμητική του σκέφτηκα να τα εμπλουτίσω με σος μούστου. Να δώσω και εγώ μία νότα γκουρμέ.
Υλικά για τη σος:
3/4 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 ποτήρι μούστο
δύο κοφτές κουταλιές αλεύρι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπ. ξύδι
αλάτι
φρέσκο μαίδανό
Εκτέλεση:
Υλικά για τη σος:
3/4 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 ποτήρι μούστο
δύο κοφτές κουταλιές αλεύρι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπ. ξύδι
αλάτι
φρέσκο μαίδανό
Εκτέλεση:
Για ένα κιλό μπακαλιαράκια, θα χρησιμοποιήσετε: Από το λάδι που τηγανίσατε τα μπακαλιαράκια θα χρησιμοποιήσετε 3/4 της φλυτζάνας αφού πρώτα το στραγγίσετε. Βάζουμε το στραγγισμένο λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο για ένα δεύτερο και βάζουμε τις δύο κουταλιές αλεύρι, το ανακατεύουμε, όπως στη μπεσαμέλ.Προσθέτουμε το μούστο και ανακατεύουμε γρήγορα. Θέλουμε μία σάλτσα λίγο αραιή. Προσθέτουμε μία κουταλιά σούπας ξύδι και λίγο αλάτι. Περιχύνουμε τη σος πάνω στα τηγανητά μπακαλιαράκια και λίγο ψιλοκομμένο μαίδανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου