Μπουγιουρντί φούρνου
Τέλειος μεζές. Συνοδεύει το ουζάκι, τη μπύρα, το κρασάκι και ανοίγει την όρεξη. Μέχρι σήμερα την έφτιαχνα στο τηγάνι, αλά επειδή όλα τα μάτια της κουζίνας ήταν κατειλημμένα την έψησα στο φούρνο. Πολύ ποιο εύκολος τρόπος και ποιο γρήγορος.
Υλικά:
2 ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά
2 πιπεριές κέρατο πράσινες
λάδι
τυρί φέτα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες, αφαιρούμε τα σπόρια εάν θέλουμε. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές ροδέλες, τα βάζουμε σε ένα πυρέξ ή σε πήλινο κατά προτίμηση. Λαδώνουμε το σκεύος με δύο κουταλιές λάδι, στρώνουμε τις ντομάτες και έπειτα τις πιπεριές. Ανοίγουμε το φούρνο στο γκρίλ και τοποθετούμε το σκεύος στη μεσαία σχάρα. Μόλις δούμε ότι αρχίζουν να μαραίνονται τοποθετούμε και το τυρί και βάζουμε πάλι το σκεύος στο φούρνο για πέντε έξη λεπτά. Το τυρί δεν θέλουμε να καεί απλά να μαλακώσει. Το σερβίρουμε ζεστό, αλλά τρώγεται και κρύο αν περισσέψει. Η λιωμένη φέτα είναι θείκή.
Υλικά:
2 ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά
2 πιπεριές κέρατο πράσινες
λάδι
τυρί φέτα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες, αφαιρούμε τα σπόρια εάν θέλουμε. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές ροδέλες, τα βάζουμε σε ένα πυρέξ ή σε πήλινο κατά προτίμηση. Λαδώνουμε το σκεύος με δύο κουταλιές λάδι, στρώνουμε τις ντομάτες και έπειτα τις πιπεριές. Ανοίγουμε το φούρνο στο γκρίλ και τοποθετούμε το σκεύος στη μεσαία σχάρα. Μόλις δούμε ότι αρχίζουν να μαραίνονται τοποθετούμε και το τυρί και βάζουμε πάλι το σκεύος στο φούρνο για πέντε έξη λεπτά. Το τυρί δεν θέλουμε να καεί απλά να μαλακώσει. Το σερβίρουμε ζεστό, αλλά τρώγεται και κρύο αν περισσέψει. Η λιωμένη φέτα είναι θείκή.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου