Ψαρόσουπα

Δεν μπορώ να πω ότι είναι αγαπημένο φαγητό για όλους.  Η κόρη μου ούτε να τη μυρωδιά ανέχεται. Παρ΄όλα αυτά  σήμερα ετοίμασα ψαρόσουπα, γιατί η αγαπημένη μου κορούλα είναι πλέον στο δικό της σπίτι και έτσι δεν την ενοχλεί η μυρωδιά της ψαρόσουπας. Για να πετύχουμε ωραία γεύση στην ψαρόσουπα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε  τουλάχιστον δύο διαφορετικά ψάρια. Σήμερα χρησιμοποίησα μπακαλιάρο και σκορπίνα.

Υλικά: ( 4 μερίδες )
1 κιλό ψάρια
2 μέτριες πατάτες
2 μέτρια καρότα
2 κρεμμύδια
1/2 πράσο
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
νερό για 4 πιάτα
μαίδανό
λεμόνι

Εκτέλεση:
Το πρώτο νερό από τα ψάρια το πετώ. Βράζω πρώτα τα ψάρια τα βγάζω από την κατσαρόλα, στραγγίζω το ζωμό για τυχόν κόκαλα. Ξαναβάζω το ζωμό στην κατσαρόλα, μαζί με όλα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, λάδι και τα βράζω καλά να αρχίσει να χυλώνει η σούπα. Εν τω μεταξύ έχω καθαρίσει τα ψάρια, από τα κόκαλα. Με τη ράβδο πολτοποιώ λίγες από τις πατάτες και τα καρότα και έχουμε ποιο χυλωμένη σούπα και αυτό για να μην κάνουμε αβγολέμονο και βαρύνει. Προσθέτουμε και το χυμό από μισό λεμόνι την αφήνουμε να πάρει μία βράσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. βάζουμε στη σούπα και τα ψάρια που καθαρίσαμε και σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις